top of page

Despre noi

Captura de pantalla 2024-06-01 a las 18.43.19-min.png

1999

Biserica Eben Ezer din Castellon de la Plana și-a început activitatea în urmă cu 24 de ani, mai exact prin iunie 1999, când un grup de frați, majoritatea din județul Arad, au început să se adune în localul unei biserici spaniole din oraș, care le-a dat posibilitatea să facă un program duminica dimineața.

Numărul participanților a crescut considerabil în anul următor încât frații s-au văzut obligați să-și caute un local propriu. Acest lucru a devenit posibil în anul 2001, când a fost închiriat un alt spațiu, iar în luna septembrie a aceluiași an, localul era terminat de amenajat și biserica a început să funcționeze în alte condiții și la alți parametri.

2001 - 2003

Spre sfârșitul anului 2001 a sosit în biserică fratele Mihai Morar, care l-a scurt timp a devenit conducătorul bisericii, iar în anii următori a fost ordinat prezbiter și apoi pastor.

În vremea respectivă, fluxul migrator dinspre  România era foarte intens și în felul acesta biserica a crescut foarte mult. Astfel, în anul 2003 s-a văzut nevoită să-și caute un alt local mai amplu. Acest lucru a devenit realitate în luna iunie când Biserica Eben Ezer s-a mutat într-un alt local situat pe Paseo Morella.

Canigo Segarra-min.png
Calle Francia-min.png

2007

Patru ani mai târziu, în anul 2007, eram în aceeași situație, adică localul era supraaglomerat, încât am fost nevoiți să ne căutăm un alt local. Astfel am ajuns aici, unde suntem acuma, într-o zonă industrială, unde am închiriat acest spațiu care măsoară 1400 mp. iar sala de cult are o capacitate pentru aproximativ 1000 de persoane.

Între timp, în decembrie 2021 biserica noastră a trecut printr-o grea încercare, când pastorul nostru, fratele Mihai Morar, în urma unei boli crunte, de scurtă durată, ne-a părăsit și a plecat la Domnul. A fost o grea lovitură pentru întreaga comunitate, dar cu ajutorul Domnului, ne-am continuat activitatea.

Prezent

În acești 24 de ani, prin harul lui Dumnezeu, aici am efectuat 36 de botezuri în apă, 578 de persoane beneficiind de această posibilitate, de a încheia legământ cu Domnul. De asemenea, 624 de copii au fost aduși aici la binecuvântare, 200 de cupluri au încheiat legământ de căsătorie și au avut loc de asemenea 15 ordinări de slujitori, 3 pastori, 7 prezbiteri și 5 diaconi.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru ajutorul pe care ni l-a dăruit până aici, și suntem deplin încredințați că El va rămâne cu noi și pe mai departe, până când El își va chema Biserica acasă.

634A6845-min.jpg
bottom of page